Het was de zomer van 2010. Een wandeltocht over de Camino de Santiago voerde langs leegstaande boerderijgroepen en gehuchten. ‘Hoe bizar is het eigenlijk dat de gemiddelde stad overcrowded, vies en duur is terwijl wat echt grote waarde heeft gewoon hier op het platteland ligt te wachten?’ dacht ondergetekende. Als je de technologie van nu – schone energie, mobiel internet – combineert met het ‘back to nature’ idee kun je zodoende de ideale werkplek creëren. Want hoeveel en hoe graag je ook buiten bent: er moet toch ook gewerkt worden.

Zo gezegd zo gedaan en niet veel later lag het idee van SustainsVille op tafel. Een off the grid nederzetting in het bos voor de werkende mens van nu. De groep believers groeide snel en ook de media wisten ons te vinden – zo waren we bijvoorbeeld een van de social entrepreneurs in de veelbesproken Tegenlicht uitzending Mensen van Nu. Vanuit SustainsVille ontstond vervolgens het idee om een mobiele versie te maken. Zo ben je wendbaarder en niet gebonden aan één plek. Nomadisch. Bovendien geef je caravans – en die zijn er genoeg! – een tweede ge-upcyclede leven, een leven dat past bij de wensen van vandaag.

We noemen het ook wel workation: werken terwijl je niet het gevoel hebt dit te doen. Uit verschillende onderzoeken blijkt ook nog eens dat in de natuur zijn beter is voor je productiviteit en creativiteit en simpelweg de beste remedie is tegen stress en burn-out verschijnselen. Doe ons maar een permanente workation dan..

We zijn net begonnen en – zoals Malcolm Gladwell al zei: how little things can make a big difference – laten het project dan ook op organische wijze groeien. De eerste launching customers hebben zich al gemeld. Vanaf april zijn we op verschillende natuurplekken in Nederland te vinden.

Meedoen als ‘work vacationer’ of bedrijf? Dat kan! Vanaf 15 april staan we op onder meer Landgoed Welna op de Veluwe, Landgoed Roggebotstaete in de IJsselmeerpolder, de Tuinen van West in Amsterdam, Boer Bos in de Haarlemmermeer en het Springtij Festival op Terschelling.

Meld je hier aan om op de hoogte te blijven.

Tot ziens bij de KantoorKaravaan!

Tom

0

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.