Altijd al eens in de Bijlmer Bajes willen zitten? Grijp je kans! De KantoorKaravaan staat namelijk tot en met april op de binnenplaats van de roemruchte gevangenis. Weliswaar geen natuur, maar wel een mooie overwinteringsplek, waar bovendien creatief Amsterdam elkaar ontmoet. De Bijlmerbajes is namelijk getransformeerd tot een kleurrijke oase voor stadsboeren, stadmakers, ambachtslieden en sociaal betrokken ondernemers. We zijn daarom blij Lola Lik mede op te fleuren met onze karavaan. Sterker nog: je kunt bij ons een dagje bajeswerken boeken, mét wifi en verse koffie. Geïnteresseerd? Vraag ons naar de mogelijkheden.

kantoorkaravaan lola lik

Lola Lik is een broedplaats in het voormalige hoofdgebouw van de Bijlmerbajes, gelegen pal naast het Asielzoekerscentrum (Azc) waar in de torens tot 1000 vluchtelingen komen te wonen. Amsterdam pioniert met het initiëren van een broedplaats naast een Azc, om juist in tijden van angst en verdeeldheid plek te bieden voor inspiratie en verbinding.

Creatief, ondernemend en initiatiefrijk Amsterdam wordt uitgenodigd om een plek te creëren die inspireert tot ontwikkeling, naar werk leidt, dromen aanjaagt en innovatie stimuleert. Bewoners worden aangesproken op hun talenten. Het is een creatieve incubatieplek voor nieuwe en oude Amsterdammers.

‘Lik’ verwijst niet alleen naar het Amsterdamse woord voor gevangenis, maar juist ook naar een lik verf. Ondernemers en initiatiefnemers worden uitgenodigd om ‘een lik’ te komen geven en hun idee of ambacht aan de broedplaats toe te voegen.

De binnenplaats van Lola Lik

De binnenplaats van Lola Lik

 

0

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.